Μάλτα-Τοπ καλοκαιρινός προορισμός

 Ψάχνεις να κλείσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές αλλά δεν ξέρεις ποια είναι η χώρα που μπορεί να σου προσφέρει τόσο ξεκούραση όσο και διασκέδαση για να μην βαρεθείς; Μια από τις πιο όμορφες χώρες της Μεσογείου που προσφέρεται για καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι άλλη από τον νησί της Μάλτας. Το νησί αυτό βρίσκεται στο μέσο της Μεσογείου νότια της Σικελίας, έχει πρωτεύουσα την Βαλέτα και έχει περίπου 494.000 κατοίκους. Υπάρχουν πολλά πράγματα να δει κανείς στην Μάλτα τόσο αξιοθέατα που σχετίζονται με την ιστορία, φυσικά τοπία όσο και νυχτερινά μέρη διασκέδασης. Ας δούμε λοιπόν τι αξίζει κανείς να επισκεφτεί αν βρεθεί το καλοκαίρι στην Μάλτα.

Βαλέτα
Αποτέλεσμα εικόνας για Lascaris War Rooms malta
Lascaris War Rooms 
  Η πρωτεύουσα της Μάλτας χαρακτηρίστηκε ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018. Ψημίζεται για την αρχιτεκτονική των κτιρίων της και τα πολύχρωμα σοκάκια της παλιάς πόλης. Μπορεί κανείς να επισκεφτεί το μουσείο Lascaris War Rooms όπου είναι ένα σύμπλεγμα τούνελ κάτω από την πόλη όπου ήταν το διοικητικό κέντρο της Βαλέτας κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  Ενώ αν είναι κανείς λάτρης των παιχνιδιών και θα ήθελα να μάθει την ιστορία των παιδικών του παιχνιδιών μπορεί να επισκεφτεί το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο των παιχνιδιών. Η πόλη είναι γεμάτη όμορφα μπαλκόνια και εστιατόρια παγκόσμιας κλάσης ενώ μπορεί να δει κανένας αγάλματα σε κάθε γωνιά της πόλης και χορογραφημένα συντριβάνια.

Αποτέλεσμα εικόνας για μουσειο παιχνιδιων μαλτα
     Μουσείο των παιχνιδιών












 

Μαρσασλόκκ
luzzu maltese boat  Το Μαρσασλόκκ είναι ένα παραδοσιακό χωριό στο νοτιοανατολικό άκρο της Μάλτας και έχει μόλις 3.600 κατοίκους. Χαρακτηριστικό του είναι οι βάρκες, πού ονομάζονται ''Luzzu'', τις οποίες οι ντόπιοι βάφουν στο χέρι με έντονα χρώματα και προσφέρονται για να κάνουν βόλτα τούς τουρίστες. Τα χρώματα τους είναι μπλε, κόκκινο ενώ έχουν μικρά μάτια δεξιά και αριστερά όπως ήταν ζωγραφισμένα τα αρχαία ελληνικά πλοία για να προστατευονται από τα κακά πνεύματα.




Η Γαλάζια Λίμνη
Αποτέλεσμα εικόνας για η γαλαζια λιμνη μαλτα  Η Λίμνη αυτή βρίσκεται στο νησί Comino σε ένα από τα τρια κατοικούμενα νησιά που αποτελούν την Μάλτα. Τα πανέμορφα τιρκουάζ προσφέρονται για αύθονο κολύμπι το καλοκαίρι ενώ οι πανέμορφες όχθες είναι ιδανικές για πεζοπορίες.Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί αυτό δεν έχει ούτε αυτοκίνητα γεγονός που βοηθά τους επισκέπτες να συνδεθούν με την φύση όσο το δυνατόν παραπάνω και να απολαύσουν αυτό τον παράδεισο.



Η μεσαιωνική Mdina
 Καθεδρικό Ναό
  Η Μελίττη ήταν πρωτεύουσα του νησιού από την αρχαιότητα ως τον Μεσαίωνα. Είναι ιστορική πόλης της Μάλτας καθώς σε αυτήν κατοικούσαν όλοι οι ευγενείς της Σικελίες για αυτό και τα δρομάκια έχουν γύρω τους επιβλητικά κτίρια με αξιοθαύμαστη αρχιτεκτονική. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου όπου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και χτίστηκε τον 17 αιώνα. Είναι ένα πολύ επιβλητικό κτίριο που είναι ορατό από διαφορα σημεία της Μελίττης ενώ έχει σπουδαία ιστορία.
                                                                                                                                                                                                                                                                 





Το Γκότζο
Αποτέλεσμα εικόνας για γκοτζο  Το Γκότζο είναι ένα μικρό νησάκι που αλλιώς λέγεται και νησί της Καλυψώς καθώς σύμφωνα με τον θρύλο σε αυτό κράτησε η Καλυψώ τον Οδυσσέα.Έχει 37.000 κατοίκους και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί στο σύμπλεγμα της Μάλτας. Υπάρχει λοιπόν η διάσημη σπηλιά της Καλυψούς που μπορούν να επισκεφτούν οι τουρίστες αλλά και το Fungus Rock όπου είναι ένας μεγάλος βράχος στον οποίο φύτρωνε ένα σπάνιο μανιτάρι με θεραπευτικές ιδιότητες. Ενώ οι θαυμαστές του Game of Thrones θα χαρούν να μάθουν ότι πολλές σκηνές γυρίστηκαν σε αυτόν τον βράχο.Φυσικά το Γκότζο διαθέτει και γραφικά πολύχρωμα χωριουδάκια και πανέμορφες παραλίες για να σου χαρίσουν μια αξέχαστη διαμονή.



  Ελπίζω λοιπόν να σας βοήθησα να διαλέξετε προορισμό για τις καλοκαιρινές σας διακοπές καθώς η Μάλτα είναι στην καρδιά της Μεσογείου και τόσο κοντά στον δικό μας πολιτισμό που είναι σίγουρα ότι η διαμονή σας σε αυτήν θα σας μείνει αξέχαστη. Οι αναμνήσεις που αποκτήσετε θα είναι μοναδικές το ίδιο και τα φυσικά τοπία και τα ιστορικά αξιοθέατα που θα δείτε.

Ηλεκτρονικές Πηγές:
www.tripexpert.com/malta/attractions/lascaris-war-rooms
www.maltatina.com
myprettytravels.com/el/europi/malta-el/marsaxlokk
menshouse.gr/diakopes
www.in2life.gr/escape/destinations/article
happytraveller.gr/gozo-malta
happytraveller.gr/malta-things-to-do
www.travelstyle.gr/11-logoi-gia-na-kaneis-diakopes-sthn-malta


Σχόλια

  1. Η Μάλτα είναι ένας απο τους προορισμούς που θέλω να παω!Μέσα απο το άρθρο σου με έπεισες να θέλω να πάω ακόμη περισσότερο. Μας μίλησες για αξιοθέατα που εγώ δεν ήξερα οτι υπήρχαν. όταν πάω θα τα επισκεφτώ σίγουρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Top Αξιοθέατα στον κόσμο

How to pack!