Tips to know

  Σίγουρα όταν ταξιδεύετε έχετε σκεφτεί πολλές φορές μακάρι να μου είχε πει κάποιος αυτό, ή μακάρι να είχα συμβουλευτεί κάποιον για μια κατάσταση που συνάντησα. Γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω κάποιες βασικές πληροφορίες για κάποιες χώρες σχετικά με πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και πράγματα που πρέπει να αποφύγετε.

Σκωτία
  Ταξιδεύοντας στην όμορφη Σκωτία πρέπει να γνωρίζεις ότι χρειάζεσαι διαβατήριο καθώς ανήκει στο κρατίδιο του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο πλέον δεν κατατάσσεται στην Ευρωπαική Ένωση. Τα εμβόλια που πρέπει να έχεις είναι τα βασικά και δεν χρειάζεται κάποιο εξειδικευμένο ενώ η γλώσσα που ομιλείται είναι τα αγγλικά και το νόμισμα που χρησιμοποείται είναι η αγγλική λίρα.
Αποτέλεσμα εικόνας για σκωτια  Ο καιρός μεταξύ Μάη και Ιούνη είναι ο πιο ηλιόλουστος, ενώ μεταξύ Ιούλη και Αυγούστου είναι ο πιο ζεστός ενώ πρέπει να έχεις μαζί σου ρούχα για βροχερό καιρό όποτε και να την επισκεφτείς.Το φιλοδώρημα ακόμα είναι μεγάλο μέρος της κουλτούρας των ευρωπαίων για αυτό να γνωρίζεις ότι σε περίπτωση γεύματος δίνεται 10% του λογαριασμού σε φιλοδώρημα ενώ είναι καλό να κρατάς πάντα μετρητά καθώς στις περισσότερες pubs δεν δέχονται πιστωτική κάρτα.
  Παρόλο που η Σκωτία ανήκει στο Ην.Βασίλειο θεωρούν προσβολή να αναφέρονται σε αυτούς ως Άγγλους. Βασικός τρόπος χαιρετισμού είναι η χειραψία και επιτρέπουν στις γυναίκες να φέρουν το χέρι πρώτες μπροστά. Ακόμα ότι σου κερνάει κάποιος ένα ποτό θεωρείται αγενές να μην το δεχτείς και συχνά χρησιμοποιούν  λέξεις όπως ''darling'' όταν αναφέρονται σε γυναίκες το οποίο δεν θα πρέπει να παρεξηγούν.




Ρωσία
  Ταξιδεύοντας στην παγωμένη Ρωσία χρειάζεται να βγάλετε βίζα καθώς δεν ανήκει στην Ευρωπαική Ένωση.Τα εμβόλια που πρέπει να έχετε είναι τα τυπικά και της Ηπατίτιδας Α σε περίπτωση που δεν ανήκουν σε αυτά που έχετε.Το νόμισμα που χρησιμοποιούν στην ρωσία είναι το ρούβλο ενώ οι πινακίδες δύσκολα έχουν αγγλική μετάφραση πάνω τους.
Αποτέλεσμα εικόνας για russia
  Σχετικά με την συμπεριφορά που πρέπει κάποιος να τηρήσει είναι η δυνατή χειραψία για άνδρες και πιο ελαφρυά για γυναίκες.Σπουδαίο δώρο θεωρούν τα λουλούδια αλλά σίγουρα όχι κίτρινου χρώματος.Ακόμα όταν εισέρχεσαι σε ένα σπίτι πρέπει να βγάζεις το παλτό και τα παπούτσια σου.Ενώ όσο αναφορά τα ποτά οι άνδρες πρέπει να γεμίζουν το ποτήρι της γυναίκας που βρίσκεται δίπλα τους.

  


Νορβηγία
  Ταξιδεύοντας στην σκανδιναβική Νορβηγία θα χρειαστεί να βγάλετε βίζα μόνο αν σκοπεύετε να παραμείνετε παραπάνω από 90 μέρες.Τα εμβόλια που χρειάζετε να έχετε είναι τα βασικά και δεν χρειάζετε να κάνετε άποιο εξειδικευμένο. Η καλύτερη εποχή να την επισκεφτείτε είναι μεταξύ Ιούνη και Αυγούστου καθώς τότε είναι η πιο ζεστή εποχή.Ενώ μεταξύ Μαρτίου και Μάη και μεταξύ Σεπτέβρη και Νοέμβρη είναι ο πίο κρύος καιρός.Ενώ το νόμισμα της Νορβηγίας είναι η νορβηνηγιανή κορόνα.
Αποτέλεσμα εικόνας για νορβηγια  Όσον αφορά την συμπεριφορά η χειραψία είναι κατάλληλη σε κάθε περίπτωση ενώ στο τσούγκρισμα των ποτηριών οι γυναίκες πρώτες πρέπει να βάζουν κάτω το ποτήρι τους.Ενώ οι Νορβηγοί σέβονται πολύ το περιβάλλον για αυτό δεν δέχονται να το ριπαίνουν.



Νεπάλ
  Ταξιδεύοντας στο Νεπάλ μπορείται να βγάλετε βίζα φτάνοντας εκεί και ανάλογα με τις μέρες της διαμονής σας είναι και η χρέωση.Τα εμβόλια που πρέπει να έχει κανείς εκτός τα τυπικά είναι εκείνο της Διφθερίας, της Ηπατίτιδας Α, του Τιτάνου και του Τύφου.Το νόμισμα που έχει είναι μαλαισιανό και απαγορευέται να κρατήσεις το νόμισμα φεύγοντας από την χώρα.Ενώ είναι ασφαλέστερο να ταξιδεύεις σε γκρουπ.
Αποτέλεσμα εικόνας για νεπαλ  Όσον αφορά την συμπεριφορά τον ανθρώπων ο διάσημος χαιρετισμός τους είναι το ''Νάμαστε'' και με αυτόν πρέπει να χαιρετάς τους ντόπιους. Χρειάζεται πάντα για λογους ευγένειας να τελειώνεις όλο σου το φαγητό από το πιάτο.Ενώ θεωρούν κακή τύχη να σφιράς σε κάποιου το σπίτι. Τέλος οι ναοί είναι ανοιχτοί μόνο στους πιστούς.




  Ελπίζω να σας βοήθησαν τα παραπάνω στοιχεία για αυτές τις χώρες και επισκεπτόμενοι κάποια από αυτές να γνωρίζετε παραπάνω πράγματα για τον τρόπο που συμπεριφέρονται οι ντόπιοι.





Διαδικτυακές Πηγές
foursquare.com/v/scotland
travellook.gr/skotia-highlands
www.travelquest.co.uk/country/russia
www.lonelyplanet.com/russia
www.travelquest.co.uk/country/norway
www.iefimerida.gr
www.travelquest.co.uk/country/nepal
www.newsbeast.gr

Σχόλια

  1. Υπέροχη ιδέα να δώσεις μερικά tips για την κάθε χώρα αφού είναι πολύ σημαντικό τα άτομα που επισκέπτονται μια εντελώς ξένη χώρα, να γνωρίζουν μερικά βασικά χαρακτηριστικά για την χώρα αυτή. Είναι καλύτερο να γνωρίζεις από πριν κάποια βασικά στοιχεία όσο αφορά την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους γιατί με αυτό τον τρόπο μπορείς να ξέρεις πώς να ελέγξεις καλύτερα κάποιες συνήθειες που ενδέχεται να μην είναι αποδεκτές στην χώρα που επισκέπτεσαι. Σε ποιες χώρες έχεις ταξιδέψει; Ποια χώρα σου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση όσο αφορά τις συνήθειες και τα χαρακτηριστικά της κουλτούρας της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο σου αυτό είναι πολύ βοηθητικό γιατί μας περιγράφεις τις συνήθεις μερικών χωρών καθώς και τι είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε πρωτού ταξιδέψουμε. Από αυτές τις χώρες δεν έχω επισκεφτεί καμία αλλά θα με ενδιέφεραι να ταξιδέψω στην Νορβηγία και στην Σκωτία. Εσυ έχεις πάει σε κάποια από αυτές τις 2 για να μου διηγηθείς τις εντυπώσεις σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Top Αξιοθέατα στον κόσμο

Μάλτα-Τοπ καλοκαιρινός προορισμός

How to pack!