6 Travel Apps You Need

Σίγουρα από την σκέψη ενός ταξιδιού ως την πραγματοποιησή του και την διεξαγωγή του είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Παλαιότερα ήταν αρκετό να πας σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο και να διαλέξεις ένα πακέτο που σου άρεσε χωρίς να ανησυχείς για το πρόγραμμα που θα ακολουθήσεις καθώς όλα ήταν οργανωμένα από κάποιον άλλο.Πλέον στην σύγχρονη τεχνολογικά εποχή υπάρχουν πολλές εφαρμογες οι οποίες μας βοηθησούν να κάνουμε την καθημερινότητα μας πιο εύκολη και να οργανώσουμε τα ταξίδια μας σαν επαγγελματίες.


1. Airbnb
Αποτέλεσμα εικόνας για airbnb
www.startup.gr
  Είναι μια σχετικά καινούργια εφαρμογή η οποία δίνει την δυνατότητα στον καθένα ο οποίος διαθέτει ένα διαμέρισμα να το βάλει προς ενοικίαση αλλά και ο ίδιος να διαμείνει σε κάποιο από αυτά στις διακοπές του. Έχει γίνει φανερό ότι έχει περάσει η χρυσή εποχή των ξενοδοχείων καθώς πλέον δεν αναζητούμε να μείνουμε σε ένα ξενοδοχείο με πλούσιες παροχές αλλά επιθυμούμε να εξερευνήσουμε όσο δυνατόν παραπάνω την πόλη που επισκεπτόμαστε για αυτό και το Airbnb είναι η καλύτερη οικονομικά λύση ενώ τα διαμερίσματα που προσφέρονται είναι πιο όμορφα πολλές φορές από ξενοδοχεία. Διατέθει εκτός από ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητό τόσο για IOS όσο και για Android.


2.Skyscanner
Αποτέλεσμα εικόνας για σκυσψαννερ
www.similarweb.com
  Είναι μια πλατφόρμα η οποία έχει δημιουργηθεί με σκοπό να συγκρίνει τις τιμές αεροπορικών εισιτηρίων από όλες τις αεροπορικές εταιρίες.Ο τρόπος χρήσης της είναι απλός καθώς απλά επιλέγεις τις ημερομηνίες που επιθυμείς να ταξιδέψεις και τα άτομα από τα οποία θα αποτελείται το ταξίδι σου και σου εμφανίζει τις τιμές από όλες τις εταιρίες με ενδιάμεσες στάσεις ή χωρίς για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.Επιπλέον σου δείχνει την επιλογή για τις φθηνότερες μέρες ή φθηνότερο μήνα που μπορείς να ταξιδέψεις προς την τοποθεσία που θέλεις.Ενώ αν απλά ξέρεις τις ημερομηνίες και δεν γνωρίζεις τον προορισμό που θέλεις υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξεις  προς ''Παντού'' και να σου εμφανίσει όλους τους προορισμούς για τους οποίους υπάρχουν πτήσεις από τον φθηνότερο.Φυσικά υπάρχει και ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητό τόσο για IOS όσο και για Android.



3.TripAdvisor
image
www.nomadicmatt.com/
  Πέρα από την οργάνωση του ταξιδιού από άποψη διαμονής και εισιτηρίων χρειάζεται να οργανώσεις και το πρόγραμμα για το τι θα κάνεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού σου. Αυτή η πλατφόρμα σου δίνει την δυνατότητα να βρεις όλα τα μουσεία και τα αξιοθέατα που υπάρχουν στην πόλη που θα πας.Ακόμα μπορείς να βρεις εστιατορία που θέλεις να φας, καταστήματα νυχτερινής ζωής και πολλα φυσικά τοπία.Έχεις την δυνατότητα να κλείσεις εισιτήρια για όλα όσα σου προσφέρονται ενώ μπορείς ακόμα και να φτιάξεις λίστα με όλα τα μέρη που θέλεις να επισκεφτείς.Βρίσκεται σε 28 γλώσσες και σε εφαρμογή τόσο για IOS όσο και για Android. Μέσα στην εφαρμογή υπάρχουν κριτικές από άλλους που έχουν επισκκεφτεί τα μέρη αυτά αλλά και άρθρα και βίντεο.


4.Google Maps
Αποτέλεσμα εικόνας για google maps
www.xda-developers.com
   Αυτή η πλατφόρμα σου δίνει την δυνατότητα να βρεις εύκολα και γρήγορα την τοποθεσία που θέλεις να πας καθώς και την πιο σύντομη διαδρομή με το πιο σύντομο μέσο.Η εφαρμογή αυτή εντοπίζει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι και την τοποθεσία στην οποία θέλεις να πας και σου εμφανίζει την διαδρομή με τα ποδια,το αυτοκίνητο και μεταφορικό μέσο.Ακόμα μπορείς να διαλέξεις τα αγαπημένα σου μέρη και να τους βάλεις ''πινέζα'' να διαβάσεις κριτικές για μέρη που θέλεις να πας ή ακόμα να κάνεις κρατήσεις σε εστιατόρια που θέλεις να πας.Διατείθενται σε εφαρμογή τόσο για IOS όσο και για Android δωρεάν.


5.Booking.com
Booking.com - travel itinerary app
www.theprofessionalhobo.com
  Όταν σχεδιάσεις ένα ταξίδι ένα από τα πράγματα που ψάχνεις είναι η διαμονή σου και αυτή η πλατφόρμα σου δίνει την δυνατότητα να ψάξεις για κάθε είδους κατάλυμα.Στο πεδίο αναζήτησης επιλέγεις αρχικά τις ημερομηνίες της διαμονής σου, τα άτομα που θα ταξιδέψουν και το μέρος στο οποίο θα πάτε. Τα αποτελέσματα τις αναζήτησεις διεξάγονται με βάση το πιο οικονομικό ενώ έχεις την επιλογή να διαλέξεις με βάση την τοποθεσία την οποία βρίσκονται ή τις παροχές που διαθέτουν.Ακόμα έχεις την δυνατοτήτα να διαβάσεις κριτικές των ξενοδοχείων να δεις βίντεο και εικόνες και να διαβάσεις τα πακέτα που σου προσφέρουν.Διατείθενται σε εφαρμογή τόσο για IOS όσο και για Android δωρεάν.

6.Uber
Uber - an amazing travel app for solo female travelers
www.theprofessionalhobo.com
  Ένα άλλο θέμα με το οποίο έρχεσαι αντιμέτωπος σε ένα ταξίδι είναι αυτό της μετακίνησης.Αυτή η πλατφόρμα λοιπόν είναι σαν το παραδοσιακό ταξί με την διαφορά ότι ο καθένας μπορεί να γραφτεί και να μεταφέρει κόσμο με το αυτοκινητό του. Τοποθετείς λοιπόν την τοποθεσία που βρίσκεσαι και την τοποθεσία που θέλεις να πας και εμφανίζονται οι οδηγοί που βρίσκονται πιο κοντά σε εσένα το αυτοκίνητο που έχουν και τα χρήματα που θέλουν για να σε πάνε στο σημείο που ζητάς.Εσυ διαλέγεις το αυτοκίνητο που επιθυμείς και περιμένεις απλά να έρθει ενώ μπορείς να πληρώσεις είτε με μετρητά είτε με κάρτα αν βρίσκεσαι σε χώρα με διαφορετικό νόμισμα και δεν έχεις συνάλλαγμα.Είναι έξυπνη και φτηνότερη επιλογή από τα παραδοσιακά μέσα τις περισσότερες φορές ενώ μειώνουν και την περίπτωση ασυνενοησίας όταν είσαι σε άλλη χώρα.



Διαδυκτιακές Πηγές
www.theprofessionalhobo.com
thepointsguy.com
www.oprahmag.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Top Αξιοθέατα στον κόσμο

Μάλτα-Τοπ καλοκαιρινός προορισμός

How to pack!