7 Λόγοι για να Ταξιδεύεις

Τα ταξίδια αποτελούν για πολλούς ανθρώπους μέρος της ρουτίνας τους εξαιτίας της δουλειάς που κάνουν ενώ άλλοι επιλέγουν να το κάνουν τακτικά για λόγους αναψυχής και προσωπικής τους ευχαρίστησης. Υπάρχει όμως και η κατηγορία ανθρώπων που δεν επιθυμούν να ταξιδεύουν συχνά είτε γιατί δεν θέλουν να μπουν στην διαδικασία να οργανώσουν ένα ταξίδι είτε επειδή φοβούνται να ζήσουν κάτι καινούργιο και δεν θέλουν να ξεβολευτούν από την ρουτίνα τους.Για αυτό θα δούμε σήμερα 7 λόγους που θα ενισχύσουν την ιδέα ότι πρέπει να ταξιδεύουμε...

1. Ταξίδι= Μόρφωση
Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδι
www.huffingtonpost.gr
  Τα ταξίδια είναι μια μορφή εκπαίδευσης και ίσως η καλύτερη που υπάρχει καθώς είναι βιωματική γνώση την οποία δύσκολα κανείς ξεχνά.Όλα αυτά τα οποία μελετάς στα βιβλία,γεωγραφία, ιστορία,τέχνες, τα βλέπεις να εξελίσσονται μπροστά σου.Είναι συμπυκνωμένη γνώση την οποία λαμβάνει κανείς σε μικρό χρονικό διάστημα και σε αντίθεση με αυτά που σου επιβάλλει να μάθεις κανείς στο σχολείο,το ταξίδι είναι κάτι που κάνεις εθελοντικά για αυτό και σου μένουν για πάντα όλα όσα μαθαίνεις.


2.Διευρύνει τους ορίζοντες

Αποτέλεσμα εικόνας για ινδια πολιτισμος
www.travelstyle.gr
  Ένα ταξίδι σε μια άλλη χώρα δεν σου δίνει την δυνατότητα μόνο να δεις καινούργια πράγματα αλλά μπορείς να διευρύνεις και τους ορίζοντες σου.Με άλλα λόγια ένα ταξίδι μπορεί να σου αλλάξει τις πεποιθήσεις και τις απόψεις που έχεις, να αφήσεις στην άκρη τις προκαταλήψεις και να βρεις κοινά πράγματα με ανθρώπους που φαίνονται πολύ διαφορετικοί από εσένα.Διαφορετικοί λαοί έχουν διαφορετικές αξίες και συνήθειες από εμάς που είναι δύσκολο να τις καταλάβουμε εμείς μέχρι να ταξιδέψουμε σε αυτές και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους αυτούς από κοντά τότε όλα αρχίζουν να βγάζουν νόημα.

3.Κοινωνικότητα
7 λόγοι που θα σε κάνουν να θες να ταξιδεύεις περισσότερο
www.takeatour.gr
  Είναι σίγουρο ότι όταν κάνεις ταξίδια θα γνωρίσεις πάρα πολύ κόσμο τόσο θετικό και φιλικό προς τους ξένους όσο και αρνητικό και καθόλου βοηθητικό.Είναι σίγουρο όμως ότι θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις πολλούς φίλους με τους οποίους μπορεί να ξανα δεις και έχεις την δυνατότητα να καταφέρεις να δημιουργήσεις σχέσεις που θα σου δώσουν πολλά νέα στοιχεία που έχουν άνθρωποι από άλλους πολιτισμούς, ξένες πεποιθήσεις και αξίες και αντιλήψεις που μπορούν να σου μεταδώσουν.Βοηθά λοιπόν πολύ στην κοινωνικότητα καθώς μαθαίνεις να μιλάς πιο άνετα με ξένο κόσμο.

4.Εμπειρίες να διηγηθείς
Αποτέλεσμα εικόνας για περιπετειες ταξιδια
www.clickatlife.gr
  Το όμορφο με το να πηγαίνεις ταξίδια είναι ότι έχεις την δυνατότητα γυρίζωντας πίσω να μοιραστείς τις εμπειρίες σου με τους φίλους σου και την οικογενειά σου μέσω των ιστοριών που μπορείς να διηγηθείς και τον φωτογραφιών που μπορείς να δείξεις.Λέγοντας όλες αυτές τις ιστορίες έχεις την δυνατότητα να διατηρήσεις τις αναμνήσεις σου ζωντανές, νιώθοντας όμορφα κάθε φορά που τις αναφέρνεις.



5.Βλέπεις την ζωή με άλλη ματιά
Αποτέλεσμα εικόνας για ;θοτε τραωελ
gr.pinterest.com
  Ταξιδεύοντας σε χώρες βλέπεις πως ζουν οι άνθρωποι σε άλλες χώρες και πολιτισμούς και μπορεί να σε κάνουν και εσένα να αναθεωρήσεις τα πράγματα που έχουν σημασία. Με άλλα λόγια όταν βλέπεις ότι κάποιοι ζουν με λιγότερα από όσα έχεις εσύ αλλά πάλι καταφέρνουν να είναι ευτυχισμένοι βρίσκοντας άλλο τρόπο να γεμίσουν τα υλικά αγαθά που ευχαριστούν εμάς τότε μπορεί να αλλάξεις και εσύ τις προτεραιότητες που έχεις στην ζωή.Ενώ ακόμα μπορεί να σου δείξει καινούργια πράγματα τα οποία δεν ήξερες ότι σου αρέσουν.







6.Μην έχεις μεγάλες προσδοκίες
Αποτέλεσμα εικόνας για περπατω στη πολη
samosbook.blogspot.com/
  Όταν ταξιδεύεις δεν χρειάζετε να έχεις μεγάλες προσδοκίες τόσο για το ξενοδοχείο όσο και για την αεροπορική εταιρία που θα διαλέξεις. Με άλλα λόγια πρέπει να βγαίνεις κερδισμένος από το ταξίδι παραπάνω από τις παροχές που σου προσφέρει το ξενοδοχείο καθώς τα πράγματα που θα κερδίσεις βρίσκονται έξω από το δωμάτιό σου.Αρα θα βγει κερδισμένος εκείνος που θα διαλέξει ένα οικονομικό ξενοδοχείο, που θα επιλέξει να περπατήσει την πόλη και όχι εκείνος που θα διαλέξει ένα πολυτελή ξενοδοχείο και θα περάσει τον περισσότερο χρόνο σε αυτό.







7.Επένδυση Χρημάτων
Αποτέλεσμα εικόνας για ταξιδι
www.touristorama.com
  Έχει παρατηρηθεί ότι το να ξοδεύεις τα χρήματα σου σε ένα ταξίδι κανει κάποιον πολύ πιο χαρούμενο από το να τα ξοδέψει σε υλικά αγαθά.Αυτό συμβαίνει καθώς οι αναμνήσεις ενός ταξιδιού και τα πράγματα που κερδίζεις θα τα θυμάσαι σε όλη σου την ζωή καθώς έχουν επιρροή σε εσένα τόσο θετική όσο και κάποιες φορές αρνητική αλλά όπως κι αν έχει είναι αναμνήσεις ζωής.Είναι λοιπόν γενικά αποδεκτό ότι το ταξίδι είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος και τα περισσότερα που θα κερδίζει από αυτήν.

Σχόλια

  1. Πάρα πολύ ωραίο το θέμα του μπλοκ σου! σαν κάποιος που ταξιδεύει αρκετά συχνά για ψυχαγωγία , διακοπές κ.λ.π. ωφείλω να ομολογίσω ότι τα οι λόγοι που αναφέρεις για να κάνεις κάποιον να ταξιδεύει με καλύπτουν πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Top Αξιοθέατα στον κόσμο

Μάλτα-Τοπ καλοκαιρινός προορισμός

How to pack!