Ελβετία-Τοπ προορισμός για χειμώνα

  Αν ψάχνετε έναν προορισμό για το χειμώνα και δεν γνωρίζετε ποιον να επιλέξετε έχω να σας προτείνω τον πιο παραμυθένιο προορισμό και αυτός δεν είναι άλλος από την Ελβετία. Η Ελβετία βρίσκεται στην δυτιοκεντρική Ευρώπη , έχει 8.570.146 κατοίκους και πρωτεύουσα της είναι η Βέρνη ενώ μεγαλύτερη της πόλη είναι η Ζυρίχη. Επίσημες γλώσσες της Ελβετίας είναι τα Γερμανικά,τα Γαλλικά και τα Ιταλικά. Η Ελβετία έχει πολλές πόλεις που αξίζει να επισκεφτεί κανείς όπως η Γενεύη, η Λουκέρνη, το Interlaken ,η Λοζάνη και το Zermatt όλες γεμάτες με παραμυθένια τοπία.
Ας δούμε λοιπόν τι αξίζει κανείς να επισκεφτεί σε αυτές τις μαγευτικές πόλεις.

Γενεύη
  Η Γενεύη είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη μετά την Ζυρίχη ενώ θεωρείται γαλλική αποικία. Έχει χαρακτηριστεί ως ευρωπαική έδρα του ΟΗΕ και πρωτεύουσα της Ειρήνης. Η μαγευτική λίμνη της Γενεύης είναι η πιο μεγάλη σε όλη την δυτική Ευρώπη που βρίσκεται ανάμεσα στα χιονισμένα βουνά των Άλπεων ενώ είναι και η κύρια πηγή πόσιμου νερού για ολόκληρη την πόλη.Γύρω απο την λίμνη υπάρχει μονοπάτι το οποίο οδηγεί στους αγγλικούς κήπους Jardin Anglais καθώς και στο φημισμένο συντριβάνι Jet d'Eau το οποίο φαίνεται από όλη την πόλη.

Jet d'Eau
Jardin Anglais 











Παλάτι των Εθνών
 CERN 
  Ένα ακόμα αξιοθέατο είναι το μουσείου του CERN όπου γίνονται τα μεγαλύτερα πειράματα φυσικής σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο όπου ασχολείται με την δημιουργία και την εξέλιξη του κόσμου καθώς και με την εξήγηση του Bing Bang.
  Ενώ το Παλάτι των Εθνών δεν έχει λιγότερη σημαντική θέση στα αξιοθέατα της Γενεύης καθώς είναι η έδρα που στεγάζει την κοινωνία των εθνών και κέντρο όπου συμβαίνουν όλες οι διπλωματικές διασκέψεις.Χτίστηκε το 1929 και από τότε κρατά και  διατηρεί το πνέυμα που ώθησε τους ανθρώπους να κάνουν βάση των οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων  και συγκέντρωσης των εθνών την Γενεύη.




Ζυρίχη
Αποτέλεσμα εικόνας για Limmat by night
Limmat
  Η Ζυρίχη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας αλλά δεν είναι πρωτεύουσα εκείνης.Βρίσκεται όχι μόνο στο κέντρο της χώρας αλλά και στο κέντρο της Ευρώπης, είναι μια πολυπολιτισμική χώρα ενώ έχει πλήθος δραστηριοτήτων και νυχτερινή ζωή που δεν θα βρεις σε καμία άλλη πόλη. Μπορεί να θεωρηθεί το πολιτισμικό και οικονομικό κέντρο της Ελβετίας. Όταν επισκεφτεί κανείς την Ζυρίχη αρχικά αξίζει να επισκεφτεί το Niederdorf την παλιά πόλη και να θαυμάσει την αρχιτεκτονική των παλαιών κτιρίων. Ενώ την νύχτα ο ποταμός Limmat προσφέρεται για περπάτημα καθώς το μονοπάτι κατά μήκος αυτού δίνει μαγευτική θέα.
Αποτέλεσμα εικόνας για Grossmunster
Grossmunster 
  Ακόμη ο μεγαλός μητροπολιτικός ναός Grossmunster αξίζει να δει κανείς καθώς είναι μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες στην Ζυρίχη με τα δυο επιβλητικά καμπαναριά. Χτίστηκε το 1100 και αποτελεί σύμβολο της απομάκρυνσης της ελβετικής εκκλησίας από τον παπισμό για αυτό και αποτελεί σταθμό για την ιστορία της χώρας.
Αποτέλεσμα εικόνας για Uetliberg
Uetliberg
  Ενώ όποιος είναι περιπετειώδης και ψάχνη τρόπους να εξερευνήσει την πόλη ο καλύτερος τρόπος είναι η πεζοπορία στο δάσος Uetliberg όπου προσφέρει μονοπάτια της φύσης ικανά να μαγεύσουν το κάθε λάτρη της φύσης και να περάσει μια αξέχαστη εμπειρία με τα μαγευτικά τοπία που προσφέρει.






Λωζάνη
Αποτέλεσμα εικόνας για Notre Dame λωζανη
Notre Dame
  Η Λωζάνη είναι η πιο γραφική πόλη της Ελβετίας καθώς είναι χτισμένη σε τρεις λόφους στις όχθες της λίμνης της Γενεύης, στην δυτική πλευρά της χώρας και είναι γαλλόφωνη πόλη. Αν βρεθεί κανείς στην Λωζάνη αξίζει να πάει στον καθεδρικό ναό Notre Dame όπους είναι ορατός από όλα τα σημεία της πόλης και η θέα από το καμπαναριό είναι μαγευτική.
  Το πιο σημαντικό μουσείο που υπάρχει στην Λωζάνη είναι το Ολυμπιακό μουσείο που περιέχει την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Μπορεί να δει κανείς αρχαία αγάλματα, το βάθρο των νικητών και πολλά ακόμα από τους ολυμπιακούς αγώνες. Ενώ εάν κάποιος είναι λάτρης της φωτογραφίας αξίζει να επισκεφτεί το Musee de l'Elysee καθώς είναι μουσείο παγκόσμιων προδιαγραφών και περιέχει πάνω απο 100.000 φωτογραφίες πολλών γνωστών αλλά και άφανων φωτογράφων.


Αποτέλεσμα εικόνας για Musee Olympique
Musee Olympique
Αποτέλεσμα εικόνας για musée de l'elysée μουσειο
Musee de l'Elysee 
  Αυτές είναι μερικές από τις πόλεις της Ελβετίας που αξίζει να επισκεφτεί κανείς το χειμώνα και να δει τα αξιοθαύμαστα κτίρια, τα όμορφα φυσικά τοπία, τις ιστορικής σημασίας εκκλησίες και τα μουσεία που κρύβουν παγκόσμια ιστορία.Γι αυτό αν επιθυμείτε να κάνετε ένα ταξίδι το χειμώνα η Ελβετία σας προσφέρει ότι κι αν ζητήσετε και αναμνήσεις που θα κρατήσετε για πάντα.

Διαδικτυακές Πηγές:

mytripsandtips.com/geneva
www.taxidologio.gr/zurich-todo-great-minster
www.tripadvisor.com/Attraction
stock.adobe.com/sk/images/limmat-river
www.cnn.gr/taksidi/kosmos
gr.dreamstime.com
www.travelplorer.gr/ViewTravelGuide
www.clickatlife.gr/taksidi




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Top Αξιοθέατα στον κόσμο

Μάλτα-Τοπ καλοκαιρινός προορισμός

How to pack!