Φαγητά που αξίζει να δοκιμάσεις

  Σε όποια χώρα και να ταξιδέψει κανείς πάντα είναι απαραίτητο να δοκιμάσεις την κουζίνα της χώρας αυτής καθώς με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατόν να καταλάβεις τον πολιτισμό και την κουλτούρα του λαού τον οποία επισκέπτεσαι. Γι' αυτό μαζί σήμερα θα ταξιδέψουμε σε διάφορες χώρες και θα δούμε ποια από τα φαγητά τις χαρακτήριζουν και τι από αυτά αξίζει να δοκιμάσουμε.

Γερμανία
Currywurst
  Τα λουκάνικα είναι το εθνικό προιόν της Γερμανίας και δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται και στο δημοφιλές της πιάτο που δεν είναι άλλο απο το Currywurst. Αποτελεί το πασίγνωστο fast food από λουκάνικο που συνοδέυεται με πατάτες, κάρυ και κέτσαπ και μπορεί να συγκριθεί και με το δικό μας χοτ-ντογκ.
Ποια είναι τα 5 πιο δημοφιλή πιάτα των Γερμανών
Brezel
   Ένα ακόμα παραδοσιακό σνακ είναι το Brezel (Pretzel) το οποίο είναι ένα μαλακό αρτοσκευάσμα που φτιάχνετε απο αλεύρι,νερό και μαγιά ενώ έχει χαρακτηριστικό σχήμα κόμπου. Το σνακ αυτό συνοδεύετε με βούτυρο, αλλαντικά ή τυρί.




Ισραήλ
  Το Ισραήλ έχει παραδοσιακά αράβικα πιάτα και ένα από αυτά είναι το φαλάφελ το οποίο είναι κροκέτες με βάση τα ρεβύθια και την φάβα και συνοδεύονται από παραδοσιακή σάλτσα ντομάτας.
Αποτέλεσμα εικόνας για shakshuka
shakshouha
  Ενώ ένα ακόμα παραδοσιακό πιάτο που τρώνε συχνά για πρωινό είναι το shakshouha που περιέχει ομελέτα με ντομάτα και σκόρδο ενώ το shawarma είναι ψωμάκι με παρόμοια γέμιση με τον γύρο.

φαλάφελ 



Ιαπωνία
το ramen
  Η Ιαπωνική κουζίνα έχει μεγάλη ποικιλία σε φαγητά και στις γεύσεις που προσφέρει. Η παραδοσιακή σούπα , το ramen, που έχει ως βάση τα noodles και κάποιο είδος κρέατος με συνοδεία από κρεμμύδι,αβγό, αβοκάντο, καλαμπόκι και μανιτάρια αντιπροσωπεύουν πλήρως την ιαπωνική κουζίνα.
  Ένα ακόμα γνωστό φαγητό που μοιάζει στο ramen είναι το tsukemen το οποίο είναι δύο μπολ όπου στο πρώτο υπάρχει ένας ζωμός με κρέας της επιλογής σου και στο δεύτερο υπάρχουν βρασμένα χοντρα νουντλς και τα συνδυάζεις ώστε να φας.
   Τέλος δεν θα μπορούσα να παραλείψω το sushi το οποίο είναι το πιο δημοφιλές από όλα. Μόλις ετοιμαστεί κάθε πιάτο σου σερβίρεται αμέσως και καταναλώνεται άμεσα ενώ υπάρχουν τρία είδη ψαριού μου παρασκευάζετε, με πολύ λίπος,λίγο λίπος και στεγνό.


IMG_9311
tsukemen


Αποτέλεσμα εικόνας για mpoyrito
μπουρίτο
Μεξικό
 Η Μεξικάνικη κουζίνα φημίζεται κυρίως για τα μπαχαρικά που χρησιμοποιεί στην παρασκευή των φαγητών της. Τα μπουρίτο είναι το πιιο διάσημο φαί της όπους είναι τορτίγιες που γεμίζονται από κρέας και διάφορα άλλα υλικά και μπορεί αν το επιλέξεις να είναι πικάντικα στο βαθμό που τα θέλεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για enchiladas
Enchiladas
  Ένα ακόμα διάσημο πιάτο είναι το Enchiladas όπου είναι τορτίγιες καλαμικιού βουτυγμένες στο τσίλι και γεμίζονται με θαλασσινά, λαχανικά ή κρέας ανάλογα τις προτιμήσεις του καθένα. Ακόμα ένα σνακ που αξίζει να αναφερθεί είναι τα τακος όπου είναι μεγάλα , τραγανά, φτιαγμένα από καλαμπόκι και περιέχουν κρέας, μαρούλι, τριμμένο τυρί.









Ισπανία
Παέγια
  Η Ισπανική κουζίνα είναι μια κουζίνα που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την ελληνική κουζίνα καθώς και στις δύο κυριαρχούν μεσογειακά χαρακτηριστικά και έχουν έντονα το ψάρι μέσα στα πιάτα τους. Η Παέγια είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές πιάτο της Ισπανίας και συμπεριλαμβάνει ένα πιλάφι από ρύζι με σαφράν που γίνεται είτε με κρέας ή ψάρι ή ακόμα και λαχανικά.
  Ακόμα δημοφιλές είναι το τσορίθο όπου είναι φρέσκο λουκάνικο το οποίο κόβεται σε λεπτές φέτες και τρώγεται ωμό καθώς έχει καπνιστεί σώμφωνα με τον αρχαίο τρόπο των Ρωμαίων. Τέλος θα μπορούσαμε να αναφέρουμε την γκασπάτσο όπου είναι μια παραδοσιακή κρύα σούπα με βάση την ντομάτα και τρώγεται το καλοκαίρι συνοδευόμενη με σκόρδο και ψωμί.



  Ελπίζω να σας άνοιξε η όρεξη και να αναζητήσετε όλα τα παραπάνω φαγητά αν βρεθείτε σε κάποια από αυτές τις χώρες καθώς ένα ταξίδι μπορεί να σου προσφέρει αναμνήσεις εξαιτίας των τοπίων που θα δεις αλλά μπορεί να σου δώσει και έμα γαστρονομικό ταξίδι γεύσεων.Ο καθένας μπορεί να γευτεί νέες γεύσεις και να γνωρισει τον τρόπο με τον οποίο τρέφετε ο λαός τον οποίο επισκέπτετε βοηθώντας τον να βελτιώσει και ο ίδιος ή να εμπλουτίσει την διατροφή του.


Ηλεκτρονικές Πηγές
www.allesgr.de/cookgr
downshiftology.com/recipes
www.zoudia.gr
 travelfox.gr
browneyedbaker.com
timeforgoodnews.gr
www.neolaia.gr
www.foodbites.eu
www.neopolis.gr

Σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο άρθρο Ειρήνη και πολλή χρήσιμο για κάποιον που θέλει να γνωρίζει τα παραδοσιακά φαγητά που έχει η χώρα που θα ταξιδέψει, έτσι ώστε να ξέρει τη να ζητήσει σε ένα εστιατόριο που θα πάει για φαγητό έτσι ώστε να δοκιμάσει επι της ευκαιρίας ένα παραδοσιακό έδεσμα της χώρας της οποίας βρίσκετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Top Αξιοθέατα στον κόσμο

Μάλτα-Τοπ καλοκαιρινός προορισμός

How to pack!