Top Αξιοθέατα στον κόσμο

 Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα τα οποία βάζει κανείς στόχο ζωής να τα επισκεφτεί καθώς γνωρίζει τόσο πολλά για αυτά καθώς μεγαλώνει βλέποντας τα τόσο στην τηλεόραση σε ταινίες και σειρές όσο και για την ιστορία που προσφέρουν στην παγκόσμια κοινότητα.Είναι λοιπόν πρέπον να αναφέρουμε 7 από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος στην ζωή του τόσο για την ιστορική τους σημασία όσο και το κύρος που δίνουν στον τόπο που βρίσκονται.

Το ταξίδι μας ξεκινάει από το Λονδίνο της Αγγλίας...
Big Ben 
Αποτέλεσμα εικόνας για big ben
studytours.gr
  Είναι το πιο πολυ φωτογραφημένο αξιοθέατο του Λονδίνου και από τα πιο επιβλητικά κτίρια της πόλης. Η καμπάνα του Big Ben χτύπησε για πρώτη φορά μέσω μιας ραδιοφωνικής εκπομπής την Πρωτοχρονιά του 1923. Έχει ύψος 96 μέτρα και έχει 11 ορόφους ενώ κατασκευάστηκε σε διάρκεια 5 χρόνων και ονομαζόταν αρχικά Royal Victoria.


Λίγο πιο κάτω στους ίδιους δρόμους της Αγγλίας βρίσκεται και το...
Buckingham Palace
Αποτέλεσμα εικόνας για buckingham palace wikipedia
www.visitlondon.com
  Το παλάτι του Μπάκιγχαμ χτίστηκε το 1826 όταν ο βασιλιάς ήθελα να επεκτείνει το σπίτι σε ένα παλάτι. Ο ίδιος δεν κατάφερε να ζήσει σε αυτό καθώς απεβίωσε πριν ολοκληρωθεί και έτσι η πρώτη που έμεινε στα ανάκτορα ήταν η Βασίλισσα Βικτώρια.Το παλάτι έχει περίπου 600 δωμάτια στα οποία συμπεριλαμβάνονται η αίθουσα του θρόνου,μια αίθουσα χορού, η πινακοθήκη ενώ διαθέτει ακόμα και πισίνα ενώ όταν η Βασίλισσα βρίσκεται στο παλάτι υψώνεται μία σημαία.



Αλλάζοντας χώρα πάμε στην Γαλλία για ένα από τα πιο ρομαντικά αξιοθέατα που βρίσκεται στο μαγευτικό Παρίσι...
Eiffel Tower
Αποτέλεσμα εικόνας για eiffel tower αξιοθεατο
toptraveller.gr
  Ο Πύργος του Άιφελ κατασκευάστηκε μεταξύ του 1887-1889 με αφορμη την εκατονταετή επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης.Ο Πύργος αυτός διαθέτει γυάλινο πάτωμα στον πρώτο όροφο και προσφέρει μαγευτική θέα από τα 57 μέτρα ενώ διαθέτει και εστιατόρια, σουβενίρ και χώρους αναψυχής. Η πιο μαγευτική θέα όμως βρίσκεται στον τρίτο όροφο όπου υπάρχει ένα κατάστημα με σαμπάνιας με την συνοδεία των οποίων μπορεί να δει κανείς το μαγευτικό Παρίσι.

toptraveller.gr

Αλλάζοντας ήπειρο θα βρούμε ένα μαγευτικό αξιοθέτα που είναι σύμβολο ειρήνης από την δημιουργία του μέχρι και σήμερα και αυτό δεν είναι άλλο από το...
Statue of Liberty
Αποτέλεσμα εικόνας για statue liberty αξιοθεατο
www.travelstyle.gr
  Το άγαλμα της Ελευθερίας απεικονίζει την ελευθερία σε γυναικεία μορφή να κρατά στο δέξι της χέρι έναν πυρσό και στο αριστερό μία πλάκα που γράφει την ημερομηνία ανεξαρτησίας των ΗΠΑ ''4 Ιουλίου 1776'' και βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα αυτό ήταν δώρο των Γάλλων για να συνάψουν ειρήνη με τους αμερικάνους για αυτό και στάλθηκε από την Γαλλία σε 350 κομμάτια το 1885 και συναρμολογήθηκε ξανά στις ΗΠΑ.

  

www.fortunegreece.com
Συνεχίζοντας το ταξίδι μας φτάνουμε στην Ιορδανία για να θαυμάσουμε τα αξιοθέατα που βρίσκονται μέσα στην έρημο..
Petra
  Η Πέτρα της Ιορδανίας είναι μια αρχαία πόλη η οποία μας μαγεύει με την ομορφιά της.Το όνομα της το πήρε από Έλληνες εμπόρους και ο λόγος είναι ότι οι κάτοικοι γιόρταζαν την άνοιξη μια θεότητα στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά ως θυσία σε μια μεγάλη πέτρα. Το πασίγνωστο αξιοθέτο είναι το θυσαυροφυλάκειο όπου γυρίστηκε και η ταινια Ιντιάνα Τζόουνς.


Στη συνέχεια πηγαίνοντας στα βάθυ της ανατολής φτάνουμε στην Ινδία και το μαγευτικό...
Ταζ Μαχάλ
Αποτέλεσμα εικόνας για ταζ μαχαλ
www.tovima.gr  
  Το ανάκτορο αυτό κατασκευάστηκε τον 17 αιώνα από τον βασιλιά εις μνήμη της γυναίκας του και απο μερικούς αποκαλείται ως το 8ο θαύμα καθώς η ιστορία είναι από τις πιο ρομαντικές. Η γυναίκα του βασιλιά πέθανε κατά την διάρκεια της γέννησης του 14ου παιδιού τους. Οι εργασίες κράτησαν 22 ολόκληρα χρόνια και κόστισε 32 εκατομμύρια και γύρω του τοποθετήθηκε ένας χρυσός φράχτης και φρουροί να τον φιλούν.



Και τέλος πηγαίνοντας ακόμα πιο ανατολικά φτάνουμε στο Περου για να δούμε το πασίγνωστο...
Μάτσου Πίτσου
Μάτσου Πίτσου: Η αρχαία μυστηριώδης πόλη των Ίνκας στο Περού
umano.gr
  Η διάσημη πόλη των Ίνκας εγκαταλήφθηκε το 1550 και παρέμεινε ξεχασμένη μέχρι το 1911 χωρίς να γνωρίζει κανένας το λόγο.Για τους Ίνκας οι πολύτιμοι λίθοι δεν ήταν εμπορεύσιμοι για αυτούς αλλά λατρευτικά μέταλλα καθώς ο χρύσος ήταν τα δάκρυα του ήλιου.




Ελπίζω να καταφέρουμε όλοι να επισκεφτούμε αυτά τα μαγευτικά τοπία μία φορά στην ζωή μας καθώς μας προσφέρουν αναμνήσεις ζωής.

Ηλεκτρονικές Πηγές
happytraveller.gr
www.studytours.gr/el/blog
www.visitlondon.com
www.taxidologio.gr
www.travelstyle.gr
www.fortunegreece.com
www.tovima.gr
zougla.gr





Σχόλια

  1. Ειρήνη μου Μπράβο σου!! έκανες αρκετά καλή δουλεία, το blog σου φαίνεται αρκετά δουλεμένο με λεπτομέρειες αν θέλει κάποιος να μάθει περισσότερα πράγματα για τα ταξίδια και με ωραίες εικόνες !! Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο η συγκεκριμένη σου ανάρτηση γιατί όλα αυτά τα αξιοθέατα που περιγράφεις θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή στο μέλλον να τα γυρίσω όλα και αυτές οι πληροφορίες που γράφεις είναι αρκετά χρήσιμες ώστε να έχω μία ιδέα πριν πάω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μάλτα-Τοπ καλοκαιρινός προορισμός

How to pack!